Recap ontbijtgesprek vicerector UA

Op dinsdagochtend 7 maart 2017 hadden wij bij Link 26 de vicerector Silvia Lenaerts van de UAntwerpen op bezoek. Zij kon ons introduceren in de facts & figures van de Universiteit Antwerpen als grootste werkgever van de provincie Antwerpen. Meer dan dat lichtte zij ons de nieuwe beleidsvisie toe van de recent verkozen rector en zijn team, waarbij alvast vertrouwenwekkend kon worden vastgesteld dat de top 3 van de Universiteit Antwerpen alle woonachtig zijn te Berchem.

Meer dan stof genoeg om van ideeën te wisselen over de toekomstvisie van het rectoraat op de ontwikkeling van de Universiteit. De Universiteit moet meer te midden van de ondernemers komen door haar destijds geprivilegieerde plaats te verlaten en anderzijds in open debat te treden met de samenleving rondom haar, waaronder het ondernemerslandschap. Een open en constructieve oproep vanuit de Universiteit Antwerpen aan de ondernemers om met haar te werken aan de uitdagingen die zich stellen in onze samenleving, in de stad, en in het bedrijfsleven.

Een zeer open geest van de vicerector inzake de door ons als Berchemse ondernemers uitgedrukte bekommernissen betreffende de opleiding van de jonge studenten op diverse talentvlakken, niet in het minst communicatie skills en een kennis van het bedrijfsleven. De Universiteit Antwerpen heeft inmiddels reeds programma's opgezet om te werken aan deze communicatievaardigheden en om het ondernemerschap onder de studenten aan te wakkeren en te bemoedigen. Het is duidelijk dat er in de Universiteit Antwerpen een positieve wind waait, waarbij wij als ondernemers in de toekomst enkel maar onze steun kunnen aan verlenen.

Iedereen die geïnteresseerd is in een samenwerking met de Universiteit Antwerpen kan gerust contact opnemen met de vicerector of haar medewerker die instaat voor de valorisatie van het wetenschappelijk onderzoek naar de samenleving toe.

Recap ontbijtgesprek vicerector UA

1
2
3
4


Lid worden?

Wil je ook graag deel uitmaken van Link 26? Schrijf je dan snel in!Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van Link 26.De Amerikaanse presidents- verkiezing [GEANNULEERD]
22/10/2020

De Amerikaanse presidents- verkiezing [GEANNULEERD]

Op 3 november trekken de Amerikanen naar de stembus om hun president voor de komende vier jaar te kiezen. Wat betekenen die presidentsverkiezingen nu precies? Hoe verlopen de peilingen? Wat zijn de plannen van beide kandidaten? Wat moet u als Europeaan weten? Op donderdag 22...

Industriële erfgoedwandeling Berchem
23/09/2020

Industriële erfgoedwandeling Berchem

Virtueel netwerken
25/06/2020

Virtueel netwerken

Op basis van onze survey merken wij dat ondernemers momenteel nood hebben aan netwerken. Neem daarom op donderdag 25 juni deel aan ons "Virtueel netwerken" event. 

Op dit online event heeft u de kans om Berchemse en Antwerpse ondernemers te leren kennen in...Golden sponsors

Caluwaerts Uytterhoeven Advocaten
Buga Auto
Pro-Pay NV
EASYPAY GROUP Antwerpen
Drukkerij Baeyens
KPMG


In partnerschap met...

District Berchem