Recap ontbijtgesprek vicerector UA

Op dinsdagochtend 7 maart 2017 hadden wij bij Link 26 de vicerector Silvia Lenaerts van de UAntwerpen op bezoek. Zij kon ons introduceren in de facts & figures van de Universiteit Antwerpen als grootste werkgever van de provincie Antwerpen. Meer dan dat lichtte zij ons de nieuwe beleidsvisie toe van de recent verkozen rector en zijn team, waarbij alvast vertrouwenwekkend kon worden vastgesteld dat de top 3 van de Universiteit Antwerpen alle woonachtig zijn te Berchem.

Meer dan stof genoeg om van ideeën te wisselen over de toekomstvisie van het rectoraat op de ontwikkeling van de Universiteit. De Universiteit moet meer te midden van de ondernemers komen door haar destijds geprivilegieerde plaats te verlaten en anderzijds in open debat te treden met de samenleving rondom haar, waaronder het ondernemerslandschap. Een open en constructieve oproep vanuit de Universiteit Antwerpen aan de ondernemers om met haar te werken aan de uitdagingen die zich stellen in onze samenleving, in de stad, en in het bedrijfsleven.

Een zeer open geest van de vicerector inzake de door ons als Berchemse ondernemers uitgedrukte bekommernissen betreffende de opleiding van de jonge studenten op diverse talentvlakken, niet in het minst communicatie skills en een kennis van het bedrijfsleven. De Universiteit Antwerpen heeft inmiddels reeds programma's opgezet om te werken aan deze communicatievaardigheden en om het ondernemerschap onder de studenten aan te wakkeren en te bemoedigen. Het is duidelijk dat er in de Universiteit Antwerpen een positieve wind waait, waarbij wij als ondernemers in de toekomst enkel maar onze steun kunnen aan verlenen.

Iedereen die geïnteresseerd is in een samenwerking met de Universiteit Antwerpen kan gerust contact opnemen met de vicerector of haar medewerker die instaat voor de valorisatie van het wetenschappelijk onderzoek naar de samenleving toe.

Recap ontbijtgesprek vicerector UA

1
2
3
4


Lid worden?

Wil je ook graag deel uitmaken van Link 26? Schrijf je dan snel in!Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van Link 26.Afscheidsfeest
9/06/2022

Afscheidsfeest

Samenvatting

Meet and Greet eindejaarsdrink Link 26 - HIW [UITGESTELD]
16/12/2021

Meet and Greet eindejaarsdrink Link 26 - HIW [UITGESTELD]

Link 26 en HIW (Handel en Industrie Werkt) komen samen en uitnodigen u uit voor een Underground Bier & Foodtasting in de nieuwe Speakeasy 1833 bar.

Wil je een boeiende taste experience ervaren met Duvel Moortgat speciaalbieren en gerechten van lokale...

After Work Drink - Cantaloop
18/11/2021

After Work Drink - Cantaloop

Leer elkaar kennen en ontdek nieuwe opportuniteiten!

Link 26 nodigt u uit op de After Work Drink van donderdag 18 november vanaf 17u30 te Cantaloop

Cantaloop is een echte klassieker in Berchem. Link 26 was al een aantal keer te gast in dit gezellig...Golden sponsors

Caluwaerts Uytterhoeven Advocaten
BUGA Auto
Pro-Pay NV
EASYPAY GROUP Antwerpen
Drukkerij Baeyens
KPMG


In partnerschap met...

District Berchem