Salongesprek Zero Plastic Rivers

Salongesprek Zero Plastic Rivers

 

9/10/2018 - 18u - 20u

Spreker
Dirk Pauwels
Locatie
Fiducial Tax & Legal Consulting
Lamorinièrestraat 274 – 2018 Antwerpen

Het fenomeen van de Plastic Soep is ondertussen alom bekend. Naar schatting minstens 150 miljoen ton plastic afval in alle soorten, afmetingen, maten en gewichten vervuilen onze zeeën en oceanen. En het wordt steeds erger. Onderzoek geeft aan dat die reusachtige afvalberg van plastic elk jaar groeit met ca. 8 miljoen ton

Dit is niet minder dan een ramp. Onze zeeën en oceanen vormen het grootste en belangrijkste globale ecosysteem dat als dusdanig essentiële ecosysteemdiensten levert aan ons. Zo produceren onze oceanen een belangrijk deel van de zuurstof die we inademen, mogelijk tot 50%.

De Plastic Soep kan met recht en rede beschouwd worden als een gigantische ecologische tijdbom.

Zero Plastic Rivers wil dit probleem aanpakken door de groei van de mariene plastic vervuiling te verminderen en hopelijk te stoppen. Hiervoor heeft Zero Plastic Rivers een wetenschappelijk onderbouwde aanpak uitgewerkt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een zeer groot deel van deze vervuiling, mogelijk tot 80%, afkomstig is van het land en via rivieren en waterwegen naar de zeeën wordt getransporteerd. En net die instroom van plastiek afval via rivieren willen we afremmen en stoppen: Zero Plastic Rivers.

Kom op het salongesprek van dinsdag 9 oktober te weten welke werkwijze Zero Plastic Rivers hanteert en met welke diverse partijen ze samenwerkt om relevante en doelgerichte projecten op te zetten. Dirk Pauwels is spreker van dienst.

Schrijf zeker snel in, want plaatsen zijn beperkt tot 20. Gratis toegang, inschrijving wel verplicht.

U wordt verwacht om 18u bij Fiducial Antwerpen. Nadien kan er nagepraat worden met een hapje en drankje. Het einde wordt voorzien rond 20u.

Inschrijven >


Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van Link 26.1
2
3
4


Lid worden?

Wil je ook graag deel uitmaken van Link 26? Schrijf je dan snel in!Golden sponsors

Caluwaerts Uytterhoeven Advocaten
KBC
EASYPAY GROUP Antwerpen
Abricasa
Drukkerij Jacobs
Unizo
KPMG


In partnerschap met...

District Berchem